Oost Gelre regelt binnen 24 uur de opvang van 115 vluchtelingen in het Sourcy Centre. Een warm onthaal door de inwoners van Zieuwent.

De fractie van OOG stelt met tevredenheid vast dat de inwoners van Zieuwent gisteravond positief hebben gereageerd op de komst van 115 asielzoekers. Het gaat om een noodopvang van drie dagen. In feite is het triest dat mensen zo kort na hun aankomst in Nederland een aantal keren worden verplaatst. Wij als gemeente Oost Gelre gaan niet over dit beleid. Dit is het beleid van onze regering en dat wordt uitgevoerd door het COA.

Gisteravond werd de bevolking van Zieuwent voorgelicht over de komst van de vluchtelingen. De reacties van de inwoners van Zieuwent waren hartverwarmend: Waarom blijven ze niet wat langer, dan kunnen deze mensen wat op verhaal komen!

Eind donderdagmorgen (gisteren!) werd de gemeente Oost Gelre door het COA verzocht de opvang te regelen. Die zelfde dag ’s middags lag er brief op de mat van de inwoners van Zieuwent, gisteravond was er een voorlichting en vandaag komen de vluchtelingen. Petje af voor de snelheid en zorgvuldigheid waarmee de gemeente dit heeft weten te regelen.

Fractie OOG

IMG_2927IMG_2929IMG_2930