Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de samenleving

OOG: “Vrijwilligers vormen de ruggengraat van onze samenleving”

Vrijwilligers vormen de motor van het rijke verenigingsleven in Oost Gelre. Hoewel dit over het algemeen wordt onderkend, pleit OOG voor het nog beter faciliteren van vrijwilligers en hun organisaties. Iemand die dit van harte ondersteunt en zelf actief vrijwilliger is, is Ewald Berendsen (32), nieuwkomer op de OOG-kandidatenlijst op plek 9.

Ewald Berendsen 1000x1250
Elke vereniging en elk project in de gemeente Oost Gelre kan alleen bestaan als het beschikt over een actief bestuur en mensen die op welke wijze dan ook de handen uit de mouwen steken. Vrijwilligers vormen de ruggengraat van onze gemeente. Dankzij hen hebben we een sterke gemeente, waarin we elkaar kennen en helpen. Al jaren zet OOG zich in voor de inwoners van en de betrokkenheid bij de lokale samenleving. Onze verenigingen, maatschappelijke organisaties en evenementen zijn de plekken waarop we elkaar ontmoeten. OOG wil het verenigingsleven versterken en vrijwilligerswerk bevorderen, waardoor de leefbaarheid wordt vergroot.

Actief vrijwilliger

Ewald Berendsen kan zich helemaal vinden in het gedachtegoed van OOG. Na het volgen van de cursus Politiek Actief en een kennismaking besloot hij zich kandidaat te stellen voor het raadslidschap. De geboren en getogen Lichtenvoordenaar is werkzaam bij Bribus Keukens en lokaal zeer actief als vrijwilliger. “Als kind al was ik betrokken bij het Bloemencorso in Lichtenvoorde en momenteel ben ik voorzitter van corsogroep Lansink Bluiminck. Ook ben ik kaderlid en al 24 jaar spelend lid van LIVO, de Lichtenvoordse Zwem- en Poloclub. Voor vrijwilligerswerk zijn motivatie en betrokkenheid onontbeerlijk. Dat is echter geen vanzelfsprekendheid. OOG zet zich in voor en luistert naar de burgers.”

Initiatieven

Voor de toekomstige leefbaarheid in de gemeente is het van belang de jeugd te stimuleren en verenigingen te ondersteunen door ideeën en initiatieven te faciliteren, vindt Berendsen. “OOG heeft enkele prachtige verenigingsinitiatieven ondersteund zoals de bouwplannen en locaties van hallen voor de bouw van corsowagens. Ook heeft de partij het initiatief Lokalen en de Vereniging voor Oudheidkunde aan een nieuw onderkomen geholpen en de BMV in Mariënvelde vanaf het begin volop gesteund. Een ander initiatief waarop ik uiteraard trots ben, is het verwarmen van het zwembadwater van Meekenesch met het koelwater van de BIR-vergister. Hierdoor sloegen we twee vliegen in één klap. Een duurzame oplossing voor de vrijkomende energie van BIR én een forse besparing op de energiekosten van het zwembad. Een zwembad dat door vrijwilligers wordt gerund. Met het oog op een energieneutraal Oost Gelre heeft OOG verder stappen gemaakt door met succes te pleiten voor financiële steun aan de energiecorporaties in Groenlo, Zieuwent en Vragender. Ook dit zijn initiatieven van vrijwilligers. Belangrijk uitgangspunt voor de steun is dat we altijd kijken vanuit het oogpunt van vrijwilligers.”

Meer informatie

OOG is trots op alle vrijwilligers in de gemeente Oost Gelre. Zij verdienen steun! Bent u het hiermee eens? Steun dan OOG op 21 maart. Volg ons op Facebook of Twitter