OOG BETREURT VERTREK WILLERING

OOG BETREURT VERTREK WILLERING

De fractievoorzitter van OOG in de gemeenteraad van Oost Gelre heeft de partij verlaten. Hij is een nieuwe partij begonnen, neemt zijn raadszetel mee en blijft dus in de gemeenteraad. Voor de fractie van de Onafhankelijken Oost Gelre (OOG) kwam het vertrek van Ronald Willering volkomen onverwacht. De redenen die hij aangeeft om te vertrekken worden niet herkend. Hij had respect als fractievoorzitter en was ook niet voor niets lijsttrekker bij de verkiezingen in 2022. Er werd in de fractie goed samengewerkt en de sfeer was eensgezind. Niemand begrijpt waarom hij dit plotseling anders heeft ervaren. Als leider van de fractie heeft hij dit ook nooit uitgesproken. Natuurlijk zijn er in een fractie met zes gemeenteraadsleden discussies over voorstellen die in de gemeenteraad behandeld worden. Dat hoort erbij maar in de gemeenteraad heeft OOG altijd een gezamenlijk standpunt ingenomen. De fractievoorzitter speelde daarin een positieve rol.

Wij zullen Ronald Willering zeker gaan missen. Het is fijn dat hij zelf aangeeft dat er geen onenigheid is geweest en dat hij nog steeds bestuurlijk op één lijn met OOG zit. We danken hem voor de 10 jaren waarin hij OOG heeft vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

De gemeenteraadsfractie van OOG gaat zonder Ronald Willering ongewijzigd door. De leden van de fractie en de commissie in de gemeenteraad hebben Hans Scheinck unaniem als nieuwe fractievoorzitter aangewezen.

Als grootste lokale partij – al meer dan vijftig jaar- blijft OOG zich inzetten voor de belangen van alle inwoners van Oost Gelre. De komende jaren zullen we pro-actief blijven en in de gemeenteraad met voorstellen komen. Initiatieven vanuit de gemeenschap spelen daarbij voor OOG een grote rol.